Spöllenderwies

Krek 't RITME veur school en muziekvereniging.

Over ons 

Wij, Gilbert en Mirjam, zijn twee bevlogen en enthousiaste docenten, die krachten gebundeld hebben om inspirerende muzieklessen aan te bieden. Wij zijn van mening dat muziek van iedereen is!

Samen organiseren we muziekprojecten op diverse scholen, waarbij de focus ligt op het plezier en het samen muziek maken. Aan het einde van dit project zal er door ons en de betreffende school een eind optreden* worden georganiseerd. Ook zijn er wellicht mogelijkheden om dit in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging te organiseren. Zo ervaren de kinderen hoe het is om op een podium muziek te maken en helpen wij het orkest aan een optreden met enthousiaste kinderen, hoe mooi! 

* Door de maatregelen rondom Covid-19, zorgen we voor een gepaste manier om een eind optreden te organiseren. Bijvoorbeeld opnames die wij tot een eindpresentatie maken voor de ouders of verzorgers.

Mijn naam is Gilbert Wientjes, geboren en getogen in het dorp Pannerden. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik nu al ruim 12 jaar in het mooie Doetinchem. 

Als kind was ik al bezig met alles wat geluid maakte. Vandaag de dag gebruik ik dit in mijn dagelijks leven als docent slagwerk en docent muziekeducatie op basisscholen in de regio.

Ik sta bekend om mijn creativiteit bij het opzetten van projecten en concerten. Een gek element aanwezig? Dan komt dit uit mijn brein. Geen idee is te gek en alle materialen zijn te gebruiken. Muziek maken op spullen waarvan je ouders niet willen dat je dit doet, dan kan je los gaan bij mij in de muziekles!

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld emmers kan ik een basisschool aan het trommelen krijgen. Een nummer instuderen? Dat lukt mij. De kinderen zijn getriggerd door mijn manier van lesgeven, want hé muziek maken is echt niet saai en dat maakt dat de muzieklessen favoriet zijn geworden van de kinderen.

Hoe ik kom aan deze gave? In 2017 ronde ik de dirigentenopleiding af en ik heb daardoor skills ontwikkeld die ik toe kan passen op jong en oud. Mijn enthousiasme is aanstekelijk en ik heb inmiddels diverse verenigingen en leerlingen onder mijn hoede. 

Hallo allemaal! Ik ben Mirjam v.d. Burg, woonachtig in Veldhoek, getrouwd en trotse moeder. Ik geef al ruim 25 jaar, met heel veel plezier les, Algemene Muzikale Vorming, Blokfluit- en Dwarsfluitles. 

De leerlingen noemen mij ook wel de vrolijke enthousiaste juf, die overal voor in is. Iedere leerling is voor mij speciaal en uniek. Daarbij iedere leerling te zien groeien, ieder op zijn eigen manier, daar geniet ik keer op keer van. Verder maken kinderen met dyslexie/dyscalculie enorme stappen en groeien ze op school, door het maken van muziek. Zo wordt onder andere de concentratie verhoogd en is er voortgang te zien in het lezen en leren in het algemeen. Ik vind het heel mooi dat ik aan dit groeiproces een bijdrage kan leveren.

Optreden met de kinderen

Daarnaast organiseer ik gedurende het jaar 3 à 4 optredens met als hoogtepunt het jaarlijkse leerlingenconcert. Iedere keer weer een hele happening. Tijdens deze optredens kunnen ze laten horen wat ze allemaal hebben geleerd. De blije snoetjes op het podium, als ze muziek maken voor publiek is zo mooi om te zien. De leerlingen te zien schitteren, tijdens die optredens als een “SUPERSTER”, dat maakt mij zo blij en trots. Dat hebben ze dan toch maar mooi zelf bereikt. Rond de kerst heb ik een eigen orkestje. Het Veldhoeksorkestje speciaal voor alle kerstoptredens.  

Achtergrondinformatie                                Ik woon alweer 13 jaar in de Achterhoek, het is hier werkelijk fantastisch. Hiervoor woonde ik in het Westen waar ik veel speelde als zowel solo-fluitiste bij verschillende orkesten en koren als in combo’s in samenwerking met Jan Vayne, Marco Bakker en Cor Bakker. Daarnaast heb ik met musicals meegespeeld in de Schouwburg van Leiden en het AFAS Circustheater in Scheveningen. Na deze periode heb ik het iets rustiger aan gedaan en gingen onze kinderen voor, hoe mooi het ook was. Nu ze ouder zijn speel ik weer regelmatig solo tijdens herdenkingsdiensten, begrafenissen, kerkdiensten, zorgcentra, gezellige bijeenkomsten, kerstvieringen, trouwerijen en ga zo maar door.

En…heb je na dit project interesse in bijvoorbeeld blokfluit- of dwarsfluitles en lijkt het je leuk om dit tijdens lessen, waar plezier voorop staat, deze instrumenten verder te ontdekken? Mail dan voor meer info naar Mirjam v.d. Burg: 

mirjam@spollenderwies.nl

 


E-mailen
Instagram