.
.

Gilbert Wientjes


Mijn naam is Gilbert Wientjes, geboren en getogen in het dorp Pannerden. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik nu al ruim 15 jaar in het mooie Doetinchem.


neem contact op met Gilbert

Muziekdocent 

Als kind was ik al bezig met alles wat geluid maakte. Vandaag de dag gebruik ik dit in mijn dagelijks leven als docent slagwerk en docent muziekeducatie op basisscholen in de regio.
Ik sta bekend om mijn creativiteit bij het opzetten van projecten en concerten.

Een gek element aanwezig?
Dan komt dit uit mijn brein. Geen idee is te gek en alle materialen zijn te gebruiken. Muziek maken op spullen waarvan je ouders niet willen dat je dit doet, dan kan je los gaan bij mij in de muziekles!
Door gebruik te maken van bijvoorbeeld emmers kan ik een basisschool aan het trommelen krijgen.

Een nummer instuderen?
Dat lukt mij. De kinderen zijn getriggerd door mijn manier van lesgeven, want hé muziek maken is echt niet saai en dat maakt dat de muzieklessen favoriet zijn geworden van de kinderen.
Hoe ik kom aan deze gave? In 2017 ronde ik de dirigentenopleiding af en ik heb daardoor skills ontwikkeld die ik toe kan passen op jong en oud. Mijn enthousiasme is aanstekelijk en ik heb inmiddels diverse verenigingen en leerlingen onder mijn hoede.

 

Dirigent

Al vroeg was hij gefascineerd door alles wat met geluid te maken had en nog steeds ziet hij in ieder materiaal wel een klankbron. Hij heeft in de jaren daarna diverse korpsen onder zijn leiding gehad, van slagwerkgroep tot tamboerkorps, van jong march en showband tot fanfares. Een man die van alle markten thuis is.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2014 startte Gilbert de dirigentenopleiding, gegeven door de bond van Orkestdirigenten, die speciaal gericht was op slagwerk met melodische bijvakken. De opleiding heeft hij dan ook succesvol afgesloten in juni 2017.

Een succesvol project heeft hij opgezet in 2018. Drums & Voices tijdelijke naam van Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo Gld.  Met Drums & Voices wisten ze met hun spectaculaire programma mensen te verbinden tijdens het Amphion Open. Ze wisten de finale te bereiken en op enkele punten na misten ze de publiekprijs, maar dat gaf niet. 

Muziek had hen allen met elkaar verbonden, jong en oud, muziek is een taal die iedereen spreekt en begrijpt.