.
.

Mirjam v/d Burg

Hallo allemaal! Ik ben Mirjam v.d. Burg, woonachtig in Veldhoek getrouwd trotse moeder en Oma. 

Ik geef sinds 1993, met heel veel plezier les in, Algemene Muzikale Vorming, Blokfluit- en Dwarsfluitles.
De leerlingen noemen mij ook wel de vrolijke enthousiaste juf, die overal voor in is. Iedere leerling is voor mij speciaal en uniek. Daarbij iedere leerling te zien groeien, ieder op zijn eigen manier, daar geniet ik keer op keer van. 

 Verder maken kinderen met dyslexie/dyscalculie enorme stappen en groeien ze op school, door het maken van muziek. Zo wordt onder andere de concentratie verhoogd en is er voortgang te zien in het lezen en leren in het algemeen. Ik vind het heel mooi dat ik aan dit groeiproces een bijdrage kan leveren.

optreden met kinderen

Daarnaast organiseer ik gedurende het jaar 3 à 4 optredens met als hoogtepunt het jaarlijkse leerlingenconcert. Iedere keer weer een hele happening. 

Tijdens deze optredens kunnen ze laten horen wat ze allemaal hebben geleerd. De blije snoetjes op het podium, als ze muziek maken voor publiek is zo mooi om te zien. De leerlingen te zien schitteren, tijdens die optredens als een “SUPERSTER”, dat maakt mij zo blij en trots. 

Dat hebben ze dan toch maar mooi zelf bereikt. Rond de kerst heb ik een eigen orkestje. Het Veldhoeksorkestje speciaal voor alle kerstoptredens.  

Achtergrondinformatie

Ik woon sinds 2007 in de Achterhoek, het is hier werkelijk fantastisch. Hiervoor woonde ik in het Westen waar ik veel speelde als zowel solo-fluitiste bij verschillende orkesten en koren als in combo’s in samenwerking met Jan Vayne, Marco Bakker en Cor Bakker. Daarnaast heb ik met musicals meegespeeld in de Schouwburg van Leiden en het AFAS Circustheater in Scheveningen. 

Na deze periode heb ik het iets rustiger aan gedaan en gingen onze kinderen voor, hoe mooi het ook was. Nu ze ouder zijn speel ik weer regelmatig solo tijdens herdenkingsdiensten, begrafenissen, kerkdiensten, zorgcentra, gezellige bijeenkomsten, kerstvieringen, trouwerijen en ga zo maar door.

En…heb je na dit project interesse in bijvoorbeeld blokfluit- of dwarsfluitles en lijkt het je leuk om dit tijdens lessen, waar plezier voorop staat, deze instrumenten verder te ontdekken? 


neem contact op met Mirjam